Over Coevorden

Coevorden ligt net over de grens met Overijssel in het prachtige Drenthe. Coevorden is een oude vestingsstad met vele karakteristieke eigenschappen.  Coevorden wordt ook wel ‘Ganzenstad’  genoemd. Nog steeds is de Ganzenmarkt een jaarlijks hoogtepunt in de stad met een historische, folkloristische achtergrond. Evenals in vroegere jaren worden op de tweede maandag in november ganzen door de winkelstraten van Coevorden naar de markt gedreven. Een bezoek aan deze sfeervolle stad is zeker de moeite waard! Meer informatie over de interessante geschiedenis van de vestingsstad Coevorden kun je vinden op de website van de gemeente Coevorden.

Coevorden is zeer goed te bereiken met de auto, met de trein of zelfs te voet. Het alombekende wandeltraject Het Pieterpad brengt je namelijk via de 7e etappe van Sleen naar Coevorden!

Niet alleen wandelaars, maar ook vele vakantiegangers en dagjesmensen komen graag naar Coevorden. In de eerste plaats is Coevorden bij vakantiegangers bekend vanwege het vakantiepark Centerparcs De Huttenheugte. Ten tweede ligt in Coevorden Plopsaland Indoor Coevorden. Dus, wil je even een lekker bakje koffie drinken in het centrum van Coevorden? Heerlijk lunchen of een dagschotel eten? Kom snel langs op de Markt 13 bij De Ganzenhoedster. De kids een lekker romig softijsje of een puntzak friet? Ook dan kom je bij ons!

Meer weten over Coevorden en evenementen in Coevorden? Klik hier.